Környezeti hatásvizsgálat, felülvizsgálat, IPPC engedélyeztetés

Az ország gazdasági fejlődése és az egyre szigorúbb környezetvédelmi követelmények következtében a környezetgazdálkodásban egyre hangsúlyosabb feladattá válik az új létesítmények, tevékenységek környezeti hatásvizsgálata. A SENEX Kft. a hatásvizsgálatok során - tanácsadói szerepének megfelelően - egyrészt a tudományos eredmények és korszerű technikai módszerek (pl. szennyeződések terjedésének számítógépes modellezése talajvízben, felszíni vízben vagy levegőben) felhasználásával készülő, megalapozott hatástanulmányok elkészítésével járult és járul hozzá a létesítmények környezetvédelmi engedélyeztetéséhez. Másfelől Társaságunk a tervezési folyamatba bekapcsolódva kreatív, a gazdaságosság és a környezetvédelem szempontjait, a hatósági elvárásokat, valamint a beruházói célokat egyaránt szem előtt tartó javaslataival is segíti az adott helyzetben legmegfelelőbb tervek megalkotását.

Az integrált szennyezés megelőzés és ellenőrzés (IPPC) követelményei, illetve az elérhető legjobb technikákra (BAT) vonatkozó megalapozott értékelés komplexitása miatt, az egységes környezethasználati engedélyezés gördülékeny lebonyolítását nagymértékben elősegíti a SENEX Kft. ilyen projektek területén szerzett tapasztalata, és jártassága a környezetvédelmi problémák technológiai és gazdasági vonzatainak feltárásában.

A komplex környezetgazdálkodási, technológiai szemlélet alkalmazása mellett, a környezeti hatásvizsgálatok, illetve teljeskörű környezetvédelmi felülvizsgálatok során a SENEX Kft. bármely környezeti elem esetében elvégzi a szükséges mintavételeket, zajméréseket és ökológiai felméréseket is.

Az engedélyeztetési eljárások során alkalmazott megközelítésünk sikerét bizonyítja számos ipari, kereskedelmi és infrastrukturális beruházás környezetvédelmi, illetve egységes környezethasználati (IPPC) engedélyének zökkenőmentes megszerzése.
Referenciák:
Olaj- és gázipari létesítmények, járműipari telephelyek, bevásárlóközpontok, betongyár, vegyipari létesítmények, öntöde, mezőgazdasági telephelyek stb.

 
 
 
 
 

Minden jog fenntartva © 2006 Senex                1031 Budapest, Nánási út 42/B. · Tel./Fax: (+361)369-2354, (+361)369-8098 · E-mail: senex@senex.hu